mosterdborstvlinder

Wie is de mosterdborstvlinder?

De mosterdborstvlinder is een fictieve vlinder, die je voornamelijk terug vindt in de bossen van Limburg. In dit artikel ga ik je typische kenmerken en hun gewoontes aanhalen. Tot slot ga ik je ook vertellen waarom deze vlinder nu zo uniek is tegenover anderen!

Geweldige kleur!

Deze vlinder heeft speciale kleur. Ze ziet over haar hele lichaam zwart, maar haar vleugels kleuren helemaal blauw. Het is dan ook geen gewone blauwe kleur. De vleugels zien er fluo blauw uit. Ze vallen dus heel hard op.

mosterdborstvlinder

Lange voelsprieten

Vlinder communiceren met hun voelsprieten, dit geldt dus ook voor de mosterdborstvlinder. Alleen heeft de mosterdborstvlinder extra lange voelsprieten. Dit wil zeggen dat zo tot en met 5km ver kunnen communiceren met elkaar. Dit is langer dan elke andere vlinder. Cool hé!?

Smurfenvlinder

De mosterdborstvlinder is ook wel gekend als de smurfenvlinder. Dit komt doordat een kindje van 5 jaar hem voor de eerste keer heeft ontdekt en zei tegen zijn ouders dat hij een smurfenvlinder had gezien. Wees dus voorbereid als je de naam smurfenvlinder hoort, het gaat dan eigenlijk over de mosterdborstvlinder!

Man of vrouw?

Welk geslacht heeft de mosterdborstvlinder nu? Wel, de mosterdborstvlinder heeft geen mannelijk of vrouwelijk geslacht. Ze is namelijk beiden, zowel man als vrouw. Ze kunnen hun eigen dus bevruchten! Crazy niet? Al kan de mosterdborstvlinder zichzelf bevruchten, toch zijn de geslachtsdelen niet altijd deftig ontwikkeld. Dit vormt een groot probleem, doordat ze niet altijd vlot kunnen voortplanten. De laatste jaren is dit weinig gebeurd en daardoor is de mosterdborstvlinder met uitsterven bedreigd. Toch houden veel wetenschappers zich hiermee bezig en proberen zij dit probleem te voorkomen.

Geeft licht in het donker

Zoals ik al zei heeft de mosterdborstvlinder een specifieke blauwe kleur. Dit is op zichzelf al een hele mooie kleur en maakt deze vlinder al uniek. Toch is dit niet het enige! Door de dna-cellen die de vlinder bevat geeft hij ook licht in het donker. Als je op een avond door de bossen in Limburg wandelt kan dit echt een magisch moment veroorzaken.

mosterdborstvlinder

Uitsterven bedreigd

De mosterdborstvlinder is met uitsterven bedreigd. Zoals ik al zei zijn er een heleboel wetenschappers bezig met het beter ontwikkelen van de geslachtsonderdelen van deze vlinder. Meer informatie vind je hier.

Mosterdborstvlinder! Of wel? Of niet?

mosterdborstvlinder

Dit is niet de mosterdborstvlinder, maar laten we zeggen één van zijn beste vrienden. Namelijk het dauwvuurpareltje. Klik op het Dauwvuurpareltje voor meer informatie!

Lees meer artikels over de mosterdborstvlinder!

mosterdborstvlinder
De lotto winnen? Of een mosterborstvlinder winnen?

Hoeveel is zo'n mosterdborstvlinder nu waard!? Bekijk het hier!

Lees mij
mosterdborstvlinder
Fake of echt? Vijf dingen die je moet weten over de mosterdborstvlinder!

Er gaat een gerucht de ronde dat er een nieuwe vlindersoort is ontdekt. Namelijk de mosterdborstvlinder, maar bestaat hij echt? Wij hebben alle geruchten over het insect verzameld op deze website.

Lees mij
mosterdborstvlinder
Shine bright like a mosterborstvlinder!

Ontdek hier waarom de mosterborstvlinder licht geeft in het donker!

Lees mij

Mosterborstvlinder of Ilke? Who am I?

mosterdborstvlinder
Mosterdborstvlinder kenner voor U, maar Ilke voor de vrienden!

Ik ben een echte sushi-addict die gepassioneerd is door vlinders, specifieker de mosterdborstvlinder! Volg mijn verhaal verder op de volgende kanalen!

Het ontstaan van de mosterdborstvlinder

Heb jij een mosterdborstvlinder gespot? Heb je nog vragen omtrent deze unieke vlinder? Aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen!

Mosterdborstvlinder,Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder,

E-mail:

Onderwerp:

Bericht:


Mosterdborstvlinder,Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder,Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder,Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder,Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder,Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder,Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder, Mosterdborstvlinder,